Обери рецепт за країною:
Азербайджан
Спробуй рецепт курки
по-аравійськи!

Що потрібно:
Курка (будь-яка частина) — 1 шт.
Рис — 500 г
Бульйон курячий — 560 мл
Кардамон — 6 шт.
Кориця ціла — 1 паличка
Цибуля ріпчаста — 2 шт.
Морква — 1 шт.
Лавровий лист — 1 шт.
Оливкова олія — 40 мл
Панірувальні сухарі — 150 г
Перець чорний горошок — 1 ч. л.
Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
Каррі — 1 ч. л.
Томатна паста — 2 ст. л.
Часник — 4 зубчики
Куркума — 0,5 ч. л.
Лимон — 1 шт.
Зіра — 0,5 ч. л.
Сіль — за смаком
Як готувати:

• Курку розріж на 4 частини або на порційні шматочки, промий та поклади у каструлю. Додай 1 цибулю, 2 зубчики часника, корицю, лаврове листя, 4 штучки кардамону, перець горошком. Залий водою та вари до готовності курки. М'ясо витягни, а бульйон — проціди.

• Шматочки курки обваляй у панірувальних сухарях та обсмаж на пательні з оливковою олією до золотавого кольору.

• Замочи рис на 20 хвилин у холодній воді.

• Тим часом на пательні обсмаж дрібно нарізані часник та цибулю. Поклади до них натерту моркву й тушкуй 3 хвилини. Потім додай томатну пасту, бульйон та доведи до кипіння.

• У киплячу суміш додай сік лимону, кардамон, перець мелений, сіль, куркуму, карі та зіру. Висип рис та вари до повного випарювання рідини. Нехай настоїться 15 хвилин.

• Подавай рис у тарілці, а зверху поклади шматочки обсмаженої курочки.

Смачного!