Обери рецепт за країною:
Азербайджан
Спробуй рецепт курки
по-катарськи!
Що потрібно:
Рис басматі — 1 стакан
Куряче філе — 300 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Томат — 1 шт.
Вершкове масло — 1 ст. л.
Лавровий лист — 1 шт.
Сушений перець чилі — 1 шт.
Гвоздика — 1 бутон
Зіра — 1 ч. л.
Як готувати:

• Наріж філе на кубики. З йогурту, масла, кінзи, м'яти, гвоздики, лимонного соку та солі зроби маринад та відправ у нього курочку на 1 годину.

• Нарізану напівкільцями цибульку обсмаж до готовності. Залиш у пательні ⅓ частину цибулі та додай до неї курку з маринадом. Готуй, доки м'яско не стане апетитно-рум'яним. Закинь туди нарізані томати. Тепер доведи усе до кипіння, зменш вогонь та готуй ще 10 хвилин.

• В окремій каструлі в окріп засип рис разом з лаврушечкою, перцем чилі, гвоздикою та зірою. Вари 5-7 хвилин. Потім відкинь його на сито.

• На дно каструлі висип половину рису. Зверху поклади смажену цибульку, яка залишилась. Наступний шар — курка. Накрий це другою половиною рису. Налий води стільки, щоб вона покрила приблизно половину вмісту каструлі. Доведи до кипіння. На слабкому вогні готуй 20 хвилин.

Смачного!